Национална мрежа за децата  организира за единадесета поредна година наградите

...
Национална мрежа за децата  организира за единадесета поредна година наградите
Коментари Харесай

Национална мрежа за децата връчи наградите Златна ябълка

 Национална мрежа за децата  организира за единадесета поредна година премиите " Златна ябълка “, които се присъждат на персони, организации и институции, съдействали със своята работа за подобряването на живота и благосъстоянието на българските деца.

Наградите бяха връчени на 31-ви май, на специфична гала, която се организира онлайн и онлайн. Водещи на събитието бяха радиожурналистът Драгомир Симеонов и Жанет Хаджиева и Аделина Налбантова от младежка мрежа " Мегафон “.

Наградите " Златна ябълка “ се присъждат в категориите " Герой на децата “, " Детска организация “, " Училище “, " Болница “, " Община “, " Журналист “, " Благотворител “ и Награда за повсеместен принос.

" Преди 11 години не сме си представяли, че премиите " Златна ябълка “ ще се трансфорат в едно от най-значимите събития в навечерието на деня на детето 1 юни, в което се отличават героите на децата през миналата година. “ - сподели Георги Богданов, изпълнителен шеф на Национална мрежа за децата

Национална мрежа за децата дружно с няколко номиниращи организации връчи посмъртно премията " Герой на децата “ на доктор Адил Кадъм, посветила себе си на лекуването на децата и деен участник в Националната гражданска самодейност за основаването на нова детска болница.

11-тото издание на премиите " Златна ябълка “ получи общо 54 номинации.

Категориите " Герой на децата “ и " Детска организация “ бяха отворени за номиниране и гласоподаване от цялата общност, като тази година своя избор дадоха над 2000 участници.

В останалите категории номинации по правилник подават 140-те организации членове на Национална мрежа за децата. В журито, което пое сложната задача да избере спечелилите, участваха: Александра Мирчева – Коалиция Образование 2030, Юлияна Колева – Национално съдружие на общините в България, Елена Атанасова - УНИЦЕФ България, Алексей Пампоров - социолог от " Института по философия и социология “ към Българска академия на науките, журналистът Лора Филева,  лекар Бояна Петкова – основател на фондация " Ида “, Красимира Величкова – шеф на Български дарителски конгрес. Младежите от " Мегафон “ също участваха в журито и показаха младежкия глас.

По време нa церемонията на " Златна ябълка “ 2021  Национална мрежа за децата показа Сертификата " Компания - другар на детето ", който се връчва на компании, които развиват подкрепящи политики в интерес на децата и основават удобна среда за своите чиновници с деца и техните фамилии. Георги Богданов – изпълнителен шеф на Национална мрежа за децата и доктор Джейн Муита – формален представител на УНИЦЕФ за България, връчиха  първите документи. 

Победителите в " Златна ябълка “ 2021 са:

В категория " Училище “: 90 СУ “ Ген. Хосе де Сан Мартин “, град София

В категория " Община “: община Луковит

В категория " Благотворител “: " Дженерали Застраховане “

В категория " Журналист “: Надежда Цекулова

За втора поредна година  премия за болница не беше присъдена

Награда за повсеместен принос: Георги Апостолов

В категория " Детска организация “: Фондация " Герои на времето “ (TimeHeroes)

Специална премия " Герой на децата “ - Доктор Адил Кадъм, посмъртно

" Герой на децата “: Елица Узунова

Повече информация за номинираните и наградените на " Златна ябълка “ можете да намерите на

Национална мрежа за децата е най-голямото българско обединяване на цивилен организации и деятели, които работят в интерес на децата. Повече от 140 хиляди деца и над 76 хиляди фамилии годишно получават поддръжка от нашите организации и експерти
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР